Bærekrafts­målene er en integrert del av RENAS

RENAS sin uttalte ambisjon er «Ingen miljøgifter på avveie». Det helt grunnleggende formålet med RENAS er å ta vare på miljøet, som også er fundamentet i FNs bærekraftsmål som har med naturen å gjøre; vann, luft, hav og jord. God håndtering og ressursforvaltning hindrer også utslipp av klimagasser.

Vi har identifisert noen fokusområder der vi kan gjøre en forskjell:

  • RENAS skal stimulere til bruk av beste tilgjengelige teknologi og innovasjon i behandlingsmetoder, for å forbedre gjenvinningsgraden. RENAS har som mål å alltid ha minst ett aktivt pågående innovasjonsprosjekt, og deltar i flere nettverk som legger til rette for økt innovasjon.
  • RENAS skal tilby tjenester for bedre kvalitet i innsamling og økt ombruk som bevarer produkter og ressurser. RENAS tilrettelegger og gjør det enkelt for sine medlemmer å registrere sitt eget ombruk.
  • RENAS skal bidra aktivt for å øke kunnskapen om prinsipper om sirkulærøkonomi og tilby tjenester for miljørapportering. Den spesifiserte miljørapporten som er tilgjengelig for alle medlemmer hjelpe medlemmer å få innsyn og informasjon om gjenvinningsgrader for egne produkter, og bidrar med kunnskap om behandlingsmetoder.
  • RENAS engasjerer seg for at produsentansvarssystemet skal bli så effektivt som mulig, gjennom kontakt med myndigheter, medlemmer og andre aktører i verdikjeden. RENAS er aktive i ulike klynger, og deltar i prosjekter som fokuserer på forbedringer i regelverk og sikkerhet.
  • RENAS har satt forsyningssikkerhet og kritiske råmaterialer på dagsorden. RENAS har tatt til orde for krav til gjenvinning for kritiske råmaterialer, og en styrking av produsentansvarsordningen.

RENAS Klimaregnskap 2023

Scope Utslippskilder Tonn CO²-ekvivalenter
(før kompensasjon)
Klimanøytralitet
oppnådd gjennom
1 – Direkte utslipp Eget utstyr 0 Null utslipp fra eget utstyr
2 – Indirekte utslipp fra energi Energibruk i kontorer
(elektrisitet og fjernvarme)
0 (12,73) Kjøp av opprinnelsesgaranti
3 – Andre indirekte utslipp Forretningsreiser (bil/tog/fly)
De ansattes pendling
0 (16,72)
0 (0,78)
Støtte av sertifisert prosjekt
Neste artikkel

Fra avfall til nye produkter

83 585 tonn EE-avfall ble behandlet i fjor. 76,1 % av alle produktene vi samlet inn ble gjenvunnet til nye materialer. Miljøgifter og skadelige stoffer skal ikke tilbake i kretsløpet. De blir destruert hvis mulig, eller lagt på sikre deponi. Se hele oversikten her.

Forrige artikkel

Vi må kartlegge egne kritiske råmaterialer

Norge mangler en egen kartlegging av kritiske råmaterialer. Vi i RENAS mener det er helt nødvendig både for oss og EU. Les mer om hvorfor vi synes regjeringen bør ta en ekstra runde med sin strategi.