Let’s get practical – ONS 2022

Fra en stand laget av brukte og gjenbrukbare materialer, ønsket vi å inspirere bedrifter til å komme i gang med en reell omstilling til sirkulærøkonomi.

I den siste uka i august var RENAS til stede på ONS i Stavanger, sammen med aktører fra energibransjen, myndighetene, akademia og andre.

ONS (Offshore Northern Seas) er en av energibransjens største internasjonale møteplasser og ble for første gang holdt i 1974. Tidligere var ONS kjent som «Oljemessen».

I 2022 besto messen av over 1000 bedrifter og organisasjoner med utstilling, i tillegg til seminarer, konferanser, sosiale arrangementer og et eget studentprogram, gjennom ONS Young. Over 60 000 besøkende fra 100 land deltok på ONS.

Daniel Grindeland

«The Circular Stand»

Dagens lineære system, der produkter lages av helt nye materialer og deretter kastes, er ikke bærekraftig. Vi lot dette poenget gå igjen i utformingen av standen vår, som var bygget av komponenter og materialer som kan gjenbrukes. Deler av standen har allerede vært på utlån til andre messer flere ganger.

Fra vår stand «The Circular Stand” ga vi bedriftene verktøyene de trenger for å forstå hva overgangen til sirkulærøkonomi betyr for deres virksomhet og hvor de bør starte for å oppnå best effekt.

Standen skilte seg tydelig ut blant de mange påkostede standene hvor mye av materialene dessverre kastes når messen er over, og totalkonseptet fikk oss nominert til «Beste stand».

På vei mot OL

Oppmerksomhet fikk vi også hver gang vi dro i gang danseshow fra standen. I tillegg til å gi energiboost og underholdning til slitne messevandrere, illustrerer dans og breaking noen sentrale prinsipper;

  • Å få mest ut av energien og ressursene
  • Å lære av og inspirere hverandre

Daniel Grindeland er i verdenstoppen i breaking og trener hardt for å kvalifisere seg til OL. Daniel jobber for en ressursbesparende måte å bevege seg på, der han bruker energi og momentum fra en bevegelse inn i den neste. Et annet sentralt konsept i breaking er å hele tiden lære av hverandre, og bli inspirert uten å kopiere.

Dette har klare paralleller til budskapet vårt til bedriftene på ONS.

Samarbeidet med Daniel på ONS ble starten på et sponsorsamarbeid som vil hjelpe Daniel på veien mot OL i Paris 2024. Da er breaking med som OL-gren for første gang. Vi håper at dette samarbeidet vil bidra til å inspirere enda flere til å ta bærekraftige valg.

Neste artikkel

Derfor må vi prioritere kritiske råmaterialer

Mens både EU, USA og Kina har klare planer for de aller mest kritiske råmaterialene, ligger Norge langt bak. Det vil vi i RENAS gjøre noe med.

Forrige artikkel

Medlem i RENAS

For bedrifter med produsentansvar tilbyr RENAS alt på ett sted. Medlemsavtalen med RENAS på EE kan enkelt utvides til å inkludere batterier og emballasje. På den måten får du som medlem totaloversikt gjennom RENAS' medlemsportal, og kun ett kontaktpunkt å forholde deg til.